Informujemy, że strona holistic-polska.pl zaktualizowała Politykę Prywatności. Przetwarzamy Twoje dane wyłącznie w sposób konieczny do udzielenia usługi na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO. Pełna treść dokumentu znajduje się > TUTAJ <
Informujemy również, że aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony korzystamy z plików cookies. Szanujemy prywatność i przypominamy o możliwości dokonania zmian ustawień dotyczących cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody możesz wyłączyć obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Kliknij Akceptuję aby przejść do strony.
Wiele osób przechodzi na dietę bezglutenową na skutek mody lub z zamiarem zrzucenia nadmiaru kilogramów.
W końcu wyeliminowanie pieczywa, makaronu i ciast to prosty sposób na wytworzenie deficytu energetycznego.
Inni z kolei eliminują gluten w celu poprawy swojego zdrowia. Coraz więcej osób głosi tezę, że gluten może być szkodliwy dla każdego człowieka. Ale czy na pewno?
W tym odcinku omawiam czym jest gluten, czym różni się alergia na gluten od celiakii, a także czy nieceliakalna nietolerancja glutenu istnieje.
Więcej w holistycznej serii video WIEDZA NA ŻYCIE (kliknij tu)
Daria Łukowska
Dietetyk kliniczny