Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że strona holistic-polska.pl zaktualizowała Politykę Prywatności. Przetwarzamy Twoje dane wyłącznie w sposób konieczny do udzielenia usługi na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO. Pełna treść dokumentu znajduje się > TUTAJ <
Informujemy również, że aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony korzystamy z plików cookies. Szanujemy prywatność i przypominamy o możliwości dokonania zmian ustawień dotyczących cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody możesz wyłączyć obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Kliknij Akceptuję aby przejść do strony.

Dobrodziejstwo warzyw i owoców- wsparcie układu odpornościowego 08.11.2018

Biała rzodkiew jest mało znanym i rzadko spotykanym warzywem.
Mylona jest często z rzepą.
Udowodnione jest, że sok z rzodkwi białej może ułatwić i wspomóc trawienie, tym samym redukując zaparcia i problemy ze strony układu trawiennego. Rzodkiew też znana jest ze swojego działania moczopędnego. Pomaga ona oczyścić nerki i pobudzić je do znacznie efektywniejszej pracy, tym samym usuwane są niepotrzebne toksyny z organizmu.
Zawiera spore dawki witaminy C. Dzięki temu można śmiało nazwać ją sprzymierzeńcem układu odpornościowego.
Liście białej rzodkiewki są najbardziej bogate w tę witaminę.
Wykorzystać je można do sałatki, na kanapki, ale też idealnie wkomponuje się w zupę warzywną, czy zupę krem.

 

 

Agnieszka Piskała
Ekspert ds. żywienia Holistic