Szanowny Użytkowniku,

Informujemy, że strona holistic-polska.pl zaktualizowała Politykę Prywatności. Przetwarzamy Twoje dane wyłącznie w sposób konieczny do udzielenia usługi na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO. Pełna treść dokumentu znajduje się > TUTAJ <
Informujemy również, że aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony korzystamy z plików cookies. Szanujemy prywatność i przypominamy o możliwości dokonania zmian ustawień dotyczących cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody możesz wyłączyć obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Kliknij Akceptuję aby przejść do strony.

Luksusowy pudding chia z lodami bananowymi 26.07.2020

 

 

Może to zabrzmieć zbyt dobrze, aby mogło być prawdziwe, ale faktem jest, że kilka mrożonych bananów to podstawa naprawdę dobrych lodów, a przykryty nimi delikatny i odżywczy pudding puddingu chia, to już niemal przesada?. Cóż za wspaniały sposób na jednoczesne uzyskanie cennej porcji magnezu, wapnia i kwasów omega-3! budyń chia z lodami bananowymi to dobra i odżywcza alternatywa zarówno dla śniadania, jak i deseru.

Chiapudding:  

240 ml mleka roślinnego (migdałowe, orzechowe, owsiane)
4 łyżki Holistic Chia
1 łyżeczka Holistic Blåbärspulver (sproszkowane jagody)
1 łyżka syropu z agawy

Przygotowanie: W misce wymieszaj nasiona chia, mleko, syrop z agawy i Holistic Blåbärspulver. Po dokładnym wymieszaniu pozostawić na 5 minut.
Ponownie wymieszaj i odstaw do lodówki, najlepiej na noc.

Lody bananowe:
3 mrożone banany
500 g zmrożonych truskawek
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
2-4 łyżki syropu z agawy
W razie potrzeby 4 łyżki mleka roślinnego

Przygotowanie:
Umieść wszystkie składniki w blenderze. Mieszaj do uzyskania gładkiej i kremowej konsystencji.
W razie potrzeby dodaj mleka. Wstawić na kilka minut do zamrażarki i podawać z puddingiem chia.