Informujemy, że strona holistic-polska.pl zaktualizowała Politykę Prywatności. Przetwarzamy Twoje dane wyłącznie w sposób konieczny do udzielenia usługi na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO. Pełna treść dokumentu znajduje się > TUTAJ <
Informujemy również, że aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony korzystamy z plików cookies. Szanujemy prywatność i przypominamy o możliwości dokonania zmian ustawień dotyczących cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody możesz wyłączyć obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Kliknij Akceptuję aby przejść do strony.
Trwa sezon na rabarbar!
Przygotowujemy z niego różne przetwory, lody i smaczne dania.
Jednym z nich jest zdrowa zapiekanka.
Rabarbar bogaty jest w witaminę C, a ciasto świetnie wpisuje się w letnią atmosferę.
Składniki:
5-6 łodyg rabarbaru
150 g truskawek
75 g miodu
szczypta soli
75 g oleju kokosowego do kruszonki
1 łyżeczka oleju kokosowego do natłuszczenia formy
200 g mąki migdałowej (lub mąki owianej)
50 g płatków migdałowych
250 g płatków owsianych
laska wanilii
Sposób przygotowania:
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Zmieszaj mąkę migdałową (lub owsianą) z płatkami owsianymi, olejem kokosowym i 50 g miodu.
Połowę masy przełóż do formy o średnicy około 25-30 cm. Piecz na środku piekarnika przez około 8 minut.
Potnij rabarbar na 2 cm plasterki. Podziel truskawki na cztery części i wymieszaj z rabarbarem.
Dodaj laskę wanilii i pozostałą część miodu, ponownie mieszając.
Dokładnie pokryj masą dno ciasta w formie. Następnie przykryj całość pozostałą częścią surowego ciasta.
Piecz przez 20 minut, do momentu, aż góra ciasta uzyska złocisty kolor.
Smacznego!