Informujemy, że strona holistic-polska.pl zaktualizowała Politykę Prywatności. Przetwarzamy Twoje dane wyłącznie w sposób konieczny do udzielenia usługi na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO. Pełna treść dokumentu znajduje się > TUTAJ <
Informujemy również, że aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony korzystamy z plików cookies. Szanujemy prywatność i przypominamy o możliwości dokonania zmian ustawień dotyczących cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody możesz wyłączyć obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Kliknij Akceptuję aby przejść do strony.
Składniki:
- 100 g mąki kukurydzianej
- 100 g mąki ryżowej
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 50 g mąki gryczanej
- 1 łyżka łuski babki płesznik
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 miarka Vassleprotein Vanilj
- 1/2 szklanki kakao
- 3 łyżki miodu
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 1 szczypta soli
- 350 ml napoju owsianego (bezglutenowego)
- Olej kokosowy do pieczenia
Przygotowanie:
Do miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, Holistic Protein i kakao. Dodaj łuski babki płesznik, miód i sól i dokładnie wymieszaj trzepaczką. Dodawaj napój owsiany, po trochu, cały czas mieszając składniki, aż ciasto będzie gęste i jednolite. Podgrzej gofrownicę. Do pieczenia używaj oleju kokosowego i pędzla. Nabierz około 50 ml ciasta do każdego gofra, masa wystarczy wówczas na około osiem gofrów. Posmaruj większą ilością oleju kokosowego przestrzeń między każdym gofrem, w przeciwnym razie łatwo przykleją się do powierzchni gofrownicy. Podawaj z owocami.
Smacznego!