Informujemy, że strona holistic-polska.pl zaktualizowała Politykę Prywatności. Przetwarzamy Twoje dane wyłącznie w sposób konieczny do udzielenia usługi na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f RODO. Pełna treść dokumentu znajduje się > TUTAJ <
Informujemy również, że aby zapewnić jak najlepszą obsługę naszej strony korzystamy z plików cookies. Szanujemy prywatność i przypominamy o możliwości dokonania zmian ustawień dotyczących cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody możesz wyłączyć obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.
Kliknij Akceptuję aby przejść do strony.
Co powiesz na 100 milionów bakterii? Możesz je łatwo dostarczyć organizmowi, jedząc jabłko. Naukowcy zbadali florę bakteryjną jabłek i odkryli, że każda część jabłka ma swoją specyficzną florę bakteryjną, ale większość bakterii znajduje się w miąższu i okrywie nasiennej.
Komora nasienna, która może być uważana za najbardziej bogatą we florę bakteryjną, jest jedna na dalszym miejscu. Porównano także florę bakteryjną jabłek ekologicznych z jabłkami uprawianymi w sposób tradycyjny. Liczba bakterii była taka sama w obu odmianach, ale jabłka ekologiczne wykazywały większe zróżnicowanie flory bakteryjnej, co jest nie bez znaczenia. Więc następnym razem, gdy zjesz jabłko, wiedz, że dostaniesz prawdziwy zastrzyk pozytywnych bakterii.
Źródło: